Árbol de manos

Ekonomikon, una cooperativa comptable per la comunitat

Neix la cooperativa Ekonomikon, avui dimarts 22 de setembre. Una entitat sense ànim de lucre, centrada en l’assessorament financer i el suport organitzatiu a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per acompanyar a cooperatives, associacions i PIMES en la gestió dels seus comptes, nòmines, viabilitat pressupostària, impostos, oportunitats econòmiques, subvencions, mètodes de govern i organització. Vam sorgir després d’un procés pedagògic realitzat per l’Ateneu de la Col·lectiva de l’Hospitalet, i amb un especial suport per part de la Cooperativa Tarpuna i LaFundició.

Vam fundar Ekonomikon sobre una convicció molt clara: si no fem l’impossible, haurem de enfrontar-nos amb l’impensable. Aquestes paraules de l’ecologista Murray Brookchin són un diagnòstic del nostre temps. La COVID19 ha reforçat una pandèmia de precarietat que ja existia enfront de les nostres portes. El capitalisme salvatge, sustentat en una doctrina del creixement il·limitat, és un tren sense frens cap al col·lapse ecològic i social. Però hi ha una via diferent!

I aquesta via és l’economia cooperativa, social i solidària. Un model alternatiu que col·loca a les persones, en comptes del lucre, al centre. Que aposta per l’arrelament territorial prioritzant el comerç de proximitat. Que aplica models sostenibles tant amb al medi ambient com als nostres barris. I aquesta economia social està guanyant. En els darrers anys, més de 500 empreses incloent associacions, fundacions i PIMES han complert els criteris adscrits a l’economia social a Catalunya. I les cooperatives, en concret, ja representen el 7% del PIB i el 8% de l’ocupació a la comarca del Barcelonès.

Ara toca enfortir aquesta xarxa enfront dels reptes actuals. De seguir convertint l’economia en una eina al servei de la intercooperació entre les persones, i no en una llosa que impedeix el progrés dels de baix. Aquest és l’esperit de Ekonomikon, encarnat en el seu propi nom. Una fusió entre oikos (casa) i nomos (hàbits comunitaris). Termes de l’antiga Atenes que focalitzen la connexió entre la vida interna i externa de tot projecte; vinculant llars amb comerços. Perquè un demà millor es construeix des de la quotidianitat de l’avui.

Dóna el salt! Contacta’ns:
633 049 288 / 685 218 798
info@ekonomikon.org

Porquè fem comunitat, som Ekonomikon.
#EconomiaComunitària

També fem servir cookies! Si segueixes navegant entenem que estàs d\\\'acord | ¡También usamos cookies! Si sigues navegando entendemos que estás de acuerdo    Configurar y más información
Privacidad