ekologo

Ertes: nova normativa

Les noves mesures recollides en el decret 30/2020 sobre ERTES inclouen:

  1. Els ERTES per força major es prorrogaran automàticament fins al 31 de gener de 2021. Les empreses han de mantenir els seus nivells d’ocupació 6 mesos més; i la prestació col·lectiva haurà de tramitar-se per als treballadors abans del 20 d’octubre de 2020.
  1. Empreses de 42 sectors d’activitat podran sol·licitar les exoneracions segons el nombre de treballadors. Cliqueu aquí per desplegar el llistat.
  1. Les empreses que no estiguin en la llista, però que depenguin d’un sector enllistat, podran sol·licitar exoneracions. Sempre que demostrin que al 2019 la seva facturació va dependre almenys en un 50% d’una empresa de la llista.

 

  1. S’estableix el ERTE per impediment. Podrà ser sol·licitat per aquelles empreses que no puguin dur a terme la seva activitat per mesures adoptades per les autoritats a partir de l’1 d’octubre. Les seues exempcions dependran del nombre de treballadors de l’empresa.
  1. S’estableix el ERTE per limitació. Podrà ser sol·licitat per empreses que vegin limitada la seva activitat a conseqüència de les decisions preses per les autoritats. Les exoneracions disminuiran gradualment entre octubre de 2020 i gener de 2021.
  1. Les empreses que estiguin en ERTO per força major podran sol·licitar un ERTO ETOP: que pren lloc per una baixada de la producció. Aquelles empreses que ja estiguin en un ERTO ETOP, podran demanar la seva prorrogació.
  1. S’amplien les prestacions per desocupació fins al 31 de gener de 2021, el període dels ERTO es comptarà com a cotitzat i els treballadors tindran dret a una prestació del 70% sobre la base de cotització.

Per qualsevol dubte, Ekonomikon respon amb un llenguatge senzill i amb els comptes clars. Perquè fem comunitat, som Ekonomikon.

També fem servir cookies! Si segueixes navegant entenem que estàs d\\\'acord | ¡También usamos cookies! Si sigues navegando entendemos que estás de acuerdo    Configurar y más información
Privacidad